Spaanse witjes

De charme van ongelijkheid bij Spaanse witjes

De Spaanse witjes zijn vergelijkbaar met de Friese witjes. De tegels hebben een vergelijkbare uitstraling en zijn eveneens in verschillende kleurtinten verkrijgbaar. De Spaanse wandtegels zijn geschikt voor zowel gebruik als wandtegel in de keuken en toilet, als ook in vochtige ruimten zoals de badkamer. 

Toch is er wel enig verschil te merken tussen beide soorten witjes. Zo zijn de Spaanse witjes iets grilliger in structuur en zijn deze bovendien beschilderd op craquelé glazuur. Ook zijn de kenmerkende bakpuntjes, waar de Friese witjes bekend om staan, niet aanwezig in de Spaanse variant.

 

Bovendien is het niet mogelijk om de wandtegels te laten beschilderen en zijn er geen afdektegels en profielranden mogelijk bij de Spaanse tegels.

Een groot voordeel van de Spaanse witjes is dat deze voordelig zijn geprijsd en vrijwel de helft kosten ten opzichte van de Friese witjes. Ook zijn de tegels gemakkelijk te plaatsen in de flexibele tegellijm. Wij adviseren altijd de Sopro FF450 tegellijm. Deze lijm is geschikt voor het verwerken van al onze wandtegels.