hoeveel lijm en voegsel heb ik nodig?

De hoeveelheid lijm en voegsel en ook voorstrijk die je nodig zult hebben, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hangt het gebruik van de voorstrijk af van de zuiging van de ondervloer en is de hoeveelheid voegsel weer afhankelijk welke voegbreedte je hanteert voor jouw wandtegels. Om je te helpen, hebben wij hieronder per product aangegeven wat het gemiddelde gebruik is van deze producten. Op basis daarvan kun je dan een inschatting maken of dit verbruik en de genoemde hoeveelheid voldoende zal zijn voor jouw droomwand. Kom je er niet uit? Neem dan even contact op en we helpen je met jouw vraag.

Voorstrijk

Voorstrijk voor zuigende ondergronden: Sopro GD749

Een sneldrogende kunstharsvoorstrijk die geschikt is voor sterk en onregelmatig zuigende ondergronden. Deze kan als voorbehandeling van gipskarton, gipsvezelplaten, kalkcement- en stuclagen worden gebruikt om vervolgens jouw nieuwe tegels te verwerken. Deze voorstrijk is na circa 30 minuten voldoende droog om te starten met het plaatsen van jouw tegels.

Verbruik: 100-200 gr/m2

Voorstrijk voor niet-zuigende ondergronden: Sopro HPS 673

Een lichtgrijze, met kwartszand gemodificeerde speciale voorstrijk op basis van polymeerdispersie om hechting te creëren op vaste, gladde en niet zuigende ondergronden zoals hout, prefab betonwanden en bestaand tegelwerk. Deze voorstrijk is na circa 1 a 2 uur voldoende gedroogd om te starten met het plaatsen van jouw tegels.

Verbruik: 150 gr/m2 afhankelijk van het type ondergrond

tegellijm & voegsel

Tegellijm Sopro FF450

Wij adviseren het gebruik van de tegellijm van Sopro type FF450. Dit is een cementgebonden flexlijm die geschikt is voor zowel vloertegels als ook wandtegels zoals onze witjes en zelliges. Bovendien is het een lijm die geschikt is voor gebruik in vochtige ruimten. De lijm is vrij dik opzetbaar door de vezelversterkte structuur en heeft bovendien een lange opentijd van >30 minuten.

Verbruik: 1,7 – 2,2 kg/m2. Deze benaderingen zijn afhankelijk van de troffel tand diepte alsook van de vlakheid van het oppervlak.

Sopro FL-plus cementvoeg

Dit is een cementgebonden, flexibele snel verhardende en belastbare voeg voor het voegen van zowel smalle als ook bredere voegen tot maximaal 20mm breedte. De voeg is geschikt voor zowel wand als ook vloer en bovendien geschikt voor gebruik in vochtige en natte ruimten zoals douches. De FL-plus voegen van Sopro zijn gemakkelijk in onderhoud en bovendien te verkrijgen in verschillende kleurtinten. De voeg is na circa 12 uur voldoende uitgehard om te belasten.

Verbruik: 500gr – 700 gr per m2 bij Hollandse en Spaanse witjes

Verbruik: 700gr – 900 gr per m2 bij Marokkaanse zelliges