Een sierlijke profielrand als afwerking

Wil jij jouw droomwand net die extra touch geven? Wellicht is een sierrand dan een mooie optie. Wij hebben verschillende soorten sierranden, passend bij onze verschillende kleurmixen Friese witjes. 

Ook kun je een profielrand gebruiken als bovenstuk voor bijvoorbeeld lambrisering in het toilet of hal. Het voordeel van een tegel met profiel is dat er een duidelijke afscheiding is tussen het betegelde gedeelte en de ruimte die daarboven met andere materialen wordt bekleed. 

Wij hebben verschillende soorten profielranden met elk hun eigen uitstraling. Zo hebben wij bijvoorbeeld profielrand type-A die goed past bij de meer klassieke interieurstijlen. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in typische jaren ’30 woningen.  

 

Ben je op zoek naar een meer subtiele afscheiding. Dan is de profielrand type-E een betere optie. Deze rand is zeer subtiel en heeft een geringe hoogte van slechts 2,5cm. 

De profielranden type C en type D zijn beide randen die tussen de moderne en de meer klassieke stijlen vallen. Beide randen hebben een subtiel profiel, waarbij profielrand type D ietwat subtieler is  met een enkele golf.

Benieuwd hoe deze profielranden van de Friese witjes in het echt eruit zien? Kom langs ons magazijn in Ameide en kies de randafwerking voor jouw droomwand van Friese tegels of bekijk onze profielranden online hierboven.