Beschilderingen

Bekijk onze collectie beschilderde witjes en maak jouw droomwand uniek met een beschildering op de Friese wandtegels

Friese witjes inspiratie op social media

Volg ons via de social media kanalen en blijf op de hoogte van de nieuwste realisaties en inspiratie voor jouw droomwand!

De kunst van het schilderen op de Friese witjes

Vroeger werden de witjes vaak gebruikt door schilders om afbeeldingen te plaatsen van taferelen die zich in die tijd voordeden. De schilders die deze tegels beschilderden, worden ook wel plateelschilders genoemd. Het is een unieke uiting van kunst op aardewerk.

Bekende voorbeelden hiervan zijn de klassieke figuren zoals de kinderspelen en de plassers en kakkers. Ook zijn er verschillende taferelen vroeger op de witjes geschilderd die de schilders vrijwel perfect naschilderen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende landschapjes of de oude Hollandse molens. 

Ook kun je ervoor kiezen om een hedendaagse afbeelding op een Friese witje te laten schilderen.

Zo hebben wij een groot aantal afbeeldingen online staan waar je uit kunt kiezen. Zit jouw afbeelding er niet tussen en heb je  een idee wat je graag op de tegel beschilderd wilt hebben, neem dan contact met ons op. Vaak kunnen de schilders een foto of afbeelding voor je naschilderen op de Friese witjes. 

Ben je op zoek naar een beschildering op de Friese witjes verdeeld over meerdere tegels, bekijk dan onze verschillende tableaus van Friese tegels. 

Maak het persoonlijk met een beschildering op Friese witjes

Wil je aan jouw droomwand een persoonlijke touch toevoegen? Dan is een beschildering op de Friese witjes zeker een goede optie. De Friese witjes zijn er in verschillende kleurtinten en niets is zo mooi als een beschildering op de wandtegel met een gelijke kleurtint als de rest van jouw droomwand. Daarom laten wij de witjes beschilderen in dezelfde kleurstelling als de andere wandtegels die je erbij kiest. 

Ben je benieuwd naar de verschillende kleurtinten van onze Friese witjes of wil je beschilderingen in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom in Ameide

Showroomfoto van X-tiles in Ameide