Kinderspelen dubbel – J t/m R

Artikelnummer TF1-18 j t/m r Categorieën , Tag

Het tweede deel van de kinderspelen dubbel. Een serie van maar liefst 18 verschillende kinderspelen. Veel van deze afgebeelde spellen zijn nog steeds actueel en worden nog steeds gespeeld door de jeugd.

Prijs per stuk

 41,00 incl. BTW

Beschrijving

Dit tweede deel van kinderspelen dubbel, zijn nog eens 9 verschillende kinderspellen afgebeeld op onze Friese witjes. De afbeeldingen werden gemaakt omstreeks 1650. Niet alleen op Friese witjes werden kinderspelen afgebeeld. De bekende Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude heeft in 1560 al een schilderij gemaakt genaamd ‘Kinderspelen’ met daarop maar liefst meer dan 80 verschillende kinderspelletjes te zien. Verschillende van deze kinderspelletjes zijn later door platteelschilders nageschilderd op de Hollandse witjes.

Deze afbeeldingen op enkele tegels worden vaak als strooitegel in een (droom)wand toegepast. Het maakt jouw droomwand speels en geeft het karakter. Ben je helemaal fan van deze afbeeldingen, maar wil je ze liever niet in blauw beschilderd hebben maar in zwart of mangaan? Neem dan even contact met ons op en we helpen je graag.

Extra informatie

Gewicht 0,25 kg
Afmetingen 13 × 13 × 0,8 cm
Beschildering kinderspelen

J Schaatsen, K Touwtjespringen, L Pinkelen, M Vliegeren, N Karnen en wegen, O Stoeien, P Keislingeren, Q Schommelen, R Schaatsen