TW Rustiek

Artikelnummer 100-tw Rustiek Categorieën ,

Een rustige mix van zachte creme tinten. Deze mix heeft het meest weg van de échte oude Friese witjes.

Op zoek naar een meer sprekende mix voor jouw droomwand? Bekijk dan de TW-oud Hollands mix.

Prijs per stuk

 2,50 incl. BTW

Beschrijving

De zachte tinten van de TW Rustiek mix

De TW Rustiek mix is een rustige mix van zachte cremetinten van de Friese witjes. De handgemaakte wandtegels hebben een maatvoering van circa 13 x 13cm en zijn ongeveer 8mm dik. Deze witjes lijken het meest op de echte antieke witjes met de bekende bakpuntjes en het craqueléglazuur. Wil je meer weten over deze kenmerken? Lees dan hier de geschiedenis van de Friese witjes en diens kenmerken.

In totaal zijn het zes verschillende kleurtinten die in de TW-rustiek mix zitten. Ben je op zoek naar een meer egale kleurtint, waar minieme variaties in zitten. Dan raden wij je aan om langs te komen in onze showroom. Je kunt dan zelf kiezen welke kleurtinten jij in jouw droomwand wilt gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een samplepakket te bestellen. Zo krijg je een goede indruk van de verschillende kleurtinten en kun je thuis al deze kleurtinten bekijken.

Het plaatsen van de Friese witjes

Friese witjes moeten worden geplaatst zonder het gebruik van tegelkruisjes. Dit komt de authentieke uitstraling ten goede. Vroeger werden de wandtegels vrijwel koud tegen elkaar geplaatst zonder een duidelijk zichtbare voeg. Je plaatst de tegels zo goed als ‘koud’ tegen elkaar en geeft de tegel dan een subtiel zetje zodat er een minieme voeg ontstaat. Let bij het plaatsen van de witjes goed op de variatie in kleuren. Wij adviseren altijd om de tegels eerst in stapels te verdelen en dan pas te plaatsen.

Nadat de tegels zijn geplaatst, zul je de tegels moeten voegen. De meest gebruikte kleuren voeg zijn Sopro FL-plus wit en Sopro FL-plus jasmijn. Beide voegen zijn licht van tint, waarbij jasmijn een meer warme uitstraling aan jouw droomwand geeft dan echt wit. Het voegsel meng je volgens de aangegeven verhouding met water en brengt het vervolgens met een voegspaan aan op de muur. Na circa 10 minuten is het voegsel dan voldoende opgestijfd, zodat je de wand kunt gaan schoonmaken met een vochtige spons. Pas de volgende dag is de voeg voldoende uitgehard om daadwerkelijk jouw droomwand in gebruik te nemen of eens goed schoon te maken.

Extra informatie

Afmetingen 13 × 13 × 0,8 cm

Andere suggesties

Handig om mee te p(l)akken