Binnenkijken in...

Herenhuis Ameide

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

Gebruikte tegels

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

gebruikte tegels

Een lichte badkamer in het soutterain van de woning

In één van de oudste woningen in het dorp Ameide in een prachtig herenhuis, met uitzicht op de rivier de Lek, is deze prachtige badkamer te vinden. De woning ademt historie en dat wilden de bewoners Hans en Karin niet verloren laten gaan tijdens de verbouwing van de badkamer.

In de meeste oude woningen was de badkamer geplaatst in het souterrain. Dit is een ruimte dat onder het niveau van het maaiveld ligt met slechts enkele kleine ramen. Dit geldt ook voor deze woning. Er is weinig licht en daarom wilden de bewoners graag wandtegels gebruiken die de ruimte zo licht mogelijk maakten. Wel moesten de wandtegels passen bij de uitstraling van de woning.

Badkamer in Ameide bekleed met Spaanse witjes in een bonte creme mix

Uiteindelijk hebben zij gekozen voor Spaanse witjes in de bonte creme mix. Deze mix lijkt veel op antieke witjes en worden door veel van onze klanten aangezien als een goed en betaalbaar alternatief voor het gebruik van antieke witjes. Dit komt door het ietwat grilliger oppervlak en de bontere kleurtinten.

Als voeg is gekozen voor de kleur Sopro FL-plus jasmijn. Deze lichte voeg is zacht in uitstraling door de aanwezigheid van ietwat cremetint in het voegsel. Bovendien is deze voeg geschikt voor gebruik in vochtige ruimten.

Meer weten over deze toegepaste wandtegels in Ameide

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte producten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.