Een verhaal over

Luxe uitstraling van handgemaakte zelliges

De kunstvorm van geglazuurde terracotta tegels

Ken je dat gevoel dat je in een hotel komt en helemaal verliefd wordt van de luxe uitstraling en het zogenoemde ‘hotelgevoel’. Dat je het liefst deze uitstraling mee naar huis wilt nemen en wilt toepassen in jouw eigen interieur? Wij begrijpen dit helemaal! Toen wij onze eerste reis naar Marokko maakten, kregen wij de tip om te verblijven in het Sahrai hotel aan de rand van Fez. 

Het gevoel dat wij daar kregen in het hotel is dé trigger geweest om, naast de normale kleuren zelliges, enkele bijzondere kleurtinten zelliges in ons assortiment op te nemen. Deze kleuren stralen luxe uit en sluiten goed aan bij het hotelgevoel.

Sahrai-hotel-marokko

Handgekapte wandtegels vinden hun oorsprong in Fez

Van oudsher is Fez dé stad voor de kunstvorm van mozaïek op terracotta. Dit komt terug in vrijwel elk gebouw dat je binnengaat. Van vloer tot wand en zelfs zwembaden zijn betegeld met de kleine terracotta tegels in allerlei vormen en kleuren. Het bijzondere van deze tegels is dat de belangrijkste grondstof, namelijk de klei, uitsluitend in Fez en nabije omgeving wordt gewonnen. Deze klei is van hoge kwaliteit en geeft de tegels hun unieke uitstraling.

Naast de standaard kleurtinten die je kunt kiezen bij de Marokkaanse zelliges, zijn er ook enkele bijzondere kleurtinten te vinden, zoals Metallic zwartBrons en Metal blue. Deze kleurtinten worden net als de normale kleuren zelliges aangebracht middels het dopen en bestrijken van de tegel met glazuur, maar de reactie met de hitte in de oven verloopt anders. De kleuren worden meer sprekend en er ontstaat een ‘metallic-achtige’ look op de tegels, vergelijkbaar met de metallic kleuren bij auto’s.

Zelliges met rijke luxe kleuren

Naast de bijzondere kleurtinten Metallic zwart, Brons en Metal blue hebben wij ook gouden zelliges. Deze wandtegel wordt met bladgoud bekleed en vervolgens met een epoxylaag behandeld om deze waterafstotend te maken. Op deze manier is deze tegel geschikt voor gebruik in vele ruimten in het interieur en straalt deze wandtegel pure luxe uit! 

Wij hebben ons assortiment Marokkaanse tegels ingericht met uitsluitend de maatvoering 10x10cm, maar uiteraard zijn andere vormen zoals hexagonaal, schaaltjes of trapezium op bestelling mogelijk.

Detailfoto van de Marokkaanse zelliges goud bladgoud

Niet alleen unikleuren zijn bijzonder in uitstraling, maar ook een combinatie van kleurtinten kan het luxe hotelgevoel creëren. Daarom hebben wij samen met het atelier in Marokko een tweetal kleurmixen bedacht die volgens ons goed de schoonheid van de zelliges in de bijzondere tinten laat zien. Onze goudmix zellige is een mix van verschillende grijs- en zwarttinten met als strooitegel enkele gouden tegels. Een andere bijzondere mix is de deep blue mix, met daarin de kleurtint magic blue zellige als frisse blauwtint.

Vraag hier onze gratis brochure aan

Ben je op zoek naar een wandtegel voor jouw droomwand? Kom langs in onze showroom in Ameide of bekijk ons assortiment online. Liever eerst onze brochure ontvangen? Bestel hier jouw gratis exemplaar.

Ontvang onze brochure

Binnen enkele ogenblikken in jouw mailbox!