Binnenkijken in...

Gilze

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

Gebruikte tegels

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

gebruikte tegels

bouwen van een huis met een ziel

Bouwen volgens de traditionele manier, met traditionele materialen. Dat is wat de bewoners van deze nieuwe boerderij in Gilze voor ogen hadden toen zij begonnen met het maken van schetsen voor hun droomhuis. Zij waren niet gecharmeerd van de hedendaagse stijl van bouwen met strakke materialen zonder ‘ziel’.

Daarom zijn zij op zoek gegaan naar oude metselstenen om deze te gebruiken voor de bouw van hun woning. Uiteindelijk hebben zij deze visie voor hun woning doorgetrokken naar het interieur. Dit is terug te zien in het gebruik van eiken voor de constructie van de woning, als ook antieke gebruikte plavuizen als vloertegel.

Friese witjes TW15-ivoor | Project Gilze

Ook wilden de bewoners in de woning een ouderwetse kachel. Deze moest net als vroeger in een grote schouw worden geplaatst die bekleed was met witjes. Uiteindelijk hebben zij bij ons gekozen voor Friese witjes in de unikleur TW15-ivoor. Als afwisseling hebben zij enkele beschilderde witjes bij ons gekocht, namelijk de ouderwetse kinderspelen. Deze beschilderingen zijn als strooitegels verdeeld op het vlak achter de kachel.

Meer weten over deze toegepaste wandtegels in Gilze

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte producten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.