Binnenkijken in...

Leiden

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

Gebruikte tegels

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

gebruikte tegels

Landelijke badkamer met sprekende witjes als wandtegels in leiden

De bewoners van deze woning in de buurt van Leiden waren op zoek naar een ‘vrolijke wandtegel met subtiele kleurtinten’. Bovendien moest de uitstraling van de tegel passen bij de rest van het interieur. Het betreft een oude boerderij die de bewoners afgelopen jaren hebben opgeknapt tot hun droomwoning. Zij hebben de woning in ere hersteld en respect gehad voor de constructie en karakter van de woning. Daarom waren zij ook kritisch bij het uitzoeken van een geschikte wandtegel voor hun badkamer.

Spaanse witjes Bonte creme mix | Project Leiden

Uiteindelijk is de keuze gevallen op onze Spaanse witjes bonte creme mix. Deze mix van vier verschillende kleuren Spaanse tegels heeft veel weg van de Friese witjes. Toch zijn ze wat heftiger in kleur en structuur. De tegels hebben een wat hobbelig oppervlak en de randen zijn wat grover. Wel hebben zij dezelfde maatvoering als de Hollandse witjes.

Wist je dat witjes van oudsher werden gebruikt in vochtige ruimten? Dit werd voornamelijk gedaan om het vocht vanuit de muren tegen te houden. Door de glazuurlaag trekt geen vochten blijft de ruimte droog. Daarom zijn ze ook bij uitstek geschikt voor gebruik in een natte ruimten zoals een douche.

Meer weten over deze toegepaste wandtegels in Leiden

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte producten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.