Binnenkijken in...

Gerenoveerde keuken in Ameide

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

Gebruikte tegels

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

gebruikte tegels

Upgrade van de keuken

Het is maandagmorgen en wij hebben een afspraak bij Cees en Lisanne om foto’s te komen maken van het eindresultaat van de verbouwing van de keuken. Bij aankomst worden we al door de bewoners in de tuin gegroet en staat de deur wijd open. Het is begin juni, maar de hitte van afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat veel mensen verkoeling zoeken in de schaduw en koelte van de ochtend.

Wanneer je de hal binnenstapt, word je blik automatisch naar de prachtige keuken getrokken. Een heerlijke keuken met riant eiland welke het verbindingsstuk vormt met de woonkamer.

Realisatie zelliges BRONS | Project verbouwing keuken Ameide

Omdat de keuken constructief prima was en geen reden om een geheel nieuwe keuken te plaatsen, hebben zij gekozen voor het vernieuwen van de keukenkasten. Dorpsgenoot Lennert Vuurens met zijn bedrijf Made By heeft de kasten voor hen ontworpen en gemaakt en passen perfect! De kastdeuren zijn uitgevoerd in donker antraciet en zijn afgewerkt met een bronstint handgreep.

Om van de keuken een echte eyecatcher te maken, wilden zij een wandtegel gebruiken die spreekt en het wow-effect heeft. Welke tegel past er dan ook beter bij dan de bronzen zelliges uit Marokko. Deze handgevormde wandtegels spatten van het beeldscherm en in werkelijkheid ziet het er net zo mooi uit!

Cees heeft samen met zijn schoonvader de tegels geplaatst. Het was behoorlijk passen en meten, want de keukenwand was niet helemaal gelijk. Uiteindelijk hebben zij met veel geduld en een flinke schep vakmanschap deze droomwand gecreëerd. Nadat de tegels geplaatst waren, is de wand gevoegd met een donkere kleur voegsel, namelijk Sopro FL-plus betongrijs. Dit is een vrij donkere voeg die goed combineert bij de wat donkerdere kleurtinten tegels.

Meer weten over deze toegepaste wandtegels in PLAATSNAAM

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte producten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.